Traineeships bij APG: je ontwikkelen én bijdragen aan het leven van 5 miljoen mensen

Een traineeship bij APG betekent jezelf continu ontwikkelen in een organisatie die midden in de maatschappij staat. Voor jonge talenten zien we een mooie toekomst bij APG.

 

Nadert het einde van je studie en heb je interesse in een traineeship? Ook in 2023 biedt APG talentvolle WO-afgestudeerden de kans op een veelbelovende start van hun carrière: een traineeship bij dé pensioenuitvoerder en vermogensbeheerder die dagelijks werkt aan het inkomen van nu, straks en later van bijna 5 miljoen Nederlanders.

 

Het traineeship bij APG start op 1 oktober, duurt 2 jaar en bestaat uit 4 opdrachten van 6 maanden. Opdrachten die zo goed mogelijk passen bij jouw kwaliteiten, studie en ontwikkelwensen én de doelstellingen van APG. Het doel is dat je na twee jaar helemaal klaar bent om door te stromen naar een vaste functie.

 

Om jouw ontwikkeling en carrière vorm te geven zorgen we dan ook dat je kunt deelnemen aan diverse opleidingen en trainingen, je krijgt per opdracht een inhoudelijke coach en gedurende je hele traineeship staat er een coach voor je klaar. We verwachten veel van jou, maar je staat er nooit alleen voor. Samen bouwen we aan jouw duurzame toekomst.

 

#ziejijtoekomstbijAPG

Zo kijken zij naar onze traineeships

Je slaat zowat achterover van de hoeveelheid data die APG beheert.

Stefan Belleflame

Trainee Digital & data analytics

Real estate, infrastructure, private equity… het is één grote snoepwinkel.

Zakaria Driouech

Trainee Finance & Risk

Doordat je zoveel verschillende afdelingen ziet, ontdek je wat bij je past.

Odette Mutsaers

Trainee Investment & portfolio management

Ik wil een vertrouwde bondgenoot en een klankbord zijn voor mijn trainees.

Nóra Czirják

Teammanager asset risk management en traineementor

Als je door de selectie komt, krijg je er veel voor terug.

Christos Saltapidas

Quant trainee

Dankzij het traineeship kwam ik erachter dat het infrastructuurteam perfect bij mij past.

Lea Sporken

Portfoliomanager Infrastructuur

De traineeships van 2023

 

De planning ziet er als volgt uit:

 • Eind 2022 / begin 2023: traineeship vacatures gaan open
 • April / mei 2023 : selectieprocedure
 • 1 oktober 2023: start van het traineeship.

 

In 2023 zijn er bij APG vier verschillende traineeships bij het bedrijfsonderdeel Vermogensbeheer.

 • Quant: Hét traineeship voor de WO’er die zich wil onderdompelen in de wereld van lange termijn  en verantwoord beleggen. Jij houdt je bezig met modelleren, programmeren en/of onderzoek. Met jouw skillset kun je bij een scala aan afdelingen terecht zoals Portfolio Management, Trading, Model Validation en Asset Liability Management. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met modellen die helpen besluiten te nemen over het korten of indexeren van pensioenen, of je onderzoekt binnen de trading desk de prestaties van executie-algoritmes. Na het traineeship ben je klaar voor een volgende stap als bijvoorbeeld ALM’er of quant portfoliomanager.
 • Digital & Data Analytics: Asset Management is een intelligent informatiebedrijf, waarin vele honderden miljoenen euro’s per dag omgaan. De data EN haar professionals zijn kernpilaren waarop AM drijft. Als jij wil leren hoe je de data in beleggingsintelligentie om kan zetten en het verhaal erbij wilt kunnen vertellen aan onze beleggers, klanten en risicomanagers, kies dan het digital & data analytics traineeship. Je draagt bij aan het creëren van inzichten in potentiële rendementen, klantinformatie of aan optimalisatie van de informatieverwerking zelf. Na het traineeship ben je klaar voor een volgende stap als bijvoorbeeld busdevops engineer in een van onze agile valuestreams of als senior associate in de bedrijfsvoering van Asset Management.

   

 • Finance & Risk: Hét traineeship voor de WO’er die wil kennismaken met finance én risk in de volle breedte, van enterprise risk tot asset of investment risk. Voor degene die risico’s niet wil mijden maar juist beheersen. Een greep uit de opdrachten: het beoordelen van nieuwe investeringsvoorstellen, het beoordelen van waarderingsmodellen van beleggingsproducten, het opzetten van een kostprijsmodel voor een nieuwe beleggingspropositie of het opzetten van een digitale monitoringtool om taxatierapporten van de vastgoedportefeuille te beoordelen. 
 • Investment & Portfoliomanagement: Hét traineeship voor de WO’er die wil werken bij één van de koplopers op het gebied van lange termijn en verantwoord beleggen en zich op het gebied van investment & portfoliomanagement wil ontwikkelen. Je werkt samen met beleggingsprofessionals in verschillende asset classes zoals bijvoorbeeld Equities, Fixed Income, Credits, Infrastructuur, Real estate en Private equity. Je doet bijvoorbeeld onderzoek naar waterstof als investeringsmogelijkheid in private markten. Of je ontwikkelt een framework of digitale tool om portfoliomanagers te helpen klimaatrisico beter te monitoren. 

   

Een vliegende start van je carrière

 • Uitdagende opdrachten, met oog voor jouw talent
 • Bijdragen aan de doelstellingen van APG
 • Diverse soorten opleiding, training en coaching
 • Jij leert van ons en wij van jou. Continu leren is voor ons bijna vanzelfsprekend.
 • Young APG: je netwerk met andere jonge APG’ers
 • Een uitstekend salaris om je carrière te starten
 • Arbeidsvoorwaarden gericht op flexibiliteit

Een seintje krijgen als de werving van start gaat?

Zo verloopt het selectieproces

Waarom is dit jouw ideale traineeship?

Online sollicitatie

Ons team bekijkt je sollicitatie.

Beoordeling

We leren je goed kennen.

Een (capaciteiten)test en video

Passen we écht goed bij elkaar?

Matchdag

Dat hoor je snel na de matchdag.

Ben je het geworden?

Welkom, nieuwe collega!

Aan de slag op 1 oktober

Een traineeship bij APG is een investering in jezelf waar je je leven lang de vruchten van plukt

Wat mag je van ons verwachten?