Bij APG is diversiteit en inclusie een reis, geen vaste bestemming.

Diversiteit & Inclusie

 

Pensioen gaat voor APG over mensen, over leven en over samenleven. 3.500 individuen werken bij APG samen aan een duurzame toekomst. We willen een organisatie zijn die de samenleving waar we voor werken weerspiegelt. Ons basisprincipe is: bij APG kun je zijn wie je bent. We geloven in gelijke kansen. En we geloven dat je welkom voelen en gewaardeerd worden, jouw tevredenheid in je werk versterkt, betrokkenheid vergroot en leidt tot betere resultaten voor onze klanten en hun deelnemers. 

 

Diversiteit gaat over verschillen en inclusie over het (h)erkennen en waarderen van deze verschillen. En dan hebben we het over alle aspecten waarin mensen van elkaar kunnen verschillen en daardoor complementair aan elkaar kunnen zijn. Zowel zichtbare als onzichtbare eigenschappen: leeftijd, huidskleur, afstand tot de arbeidsmarkt, etniciteit, burgerlijke staat, genderidentiteit of -expressie, intersekse status, taal, afkomst, politieke overtuiging, ras, religie, seksuele geaardheid, sociaal-economische klasse, veteranenstatus en alle andere kenmerken die een persoon uniek maken. Wij willen een werkomgeving bieden waarin we iedere collega accepteren, omarmen, respecteren en waarderen, zodat iedereen zich welkom en veilig voelt om de échtste versie van zichzelf te zijn.

Ons basisprincipe is: bij APG kun je zijn wie je bent.

5 D&I uitgangspunten:

    1. We willen de samenleving waar wij voor werken weerspiegelen. We geloven dat een divers team ons beter in staat stelt om ons met onze klanten en hun deelnemers te verbinden en hun behoeften te begrijpen.

    2. We geloven dat diversiteit van denken leidt tot meer creativiteit en innovatie. We moedigen het aan om verschillende invalshoeken te verkennen want we zijn ervan overtuigd dat dit leidt tot betere besluiten en betere oplossingen.
    3. We bouwen een duurzame toekomst met 3.500 unieke collega's. Diversiteit en inclusie is de menselijke kant van ons duurzaamheidsprofiel. 
    4. Inclusie en psychologische veiligheid vergroten de betrokkenheid van iedereen die bij APG werkt.
    5. We hebben collega's nodig die zich durven uit te spreken. Dat is alleen mogelijk in een veilige en inclusieve omgeving. We willen een aantrekkelijke werkgever zijn voor talent met verschillende achtergronden en perspectieven. 

Laatste nieuws over Diversiteit & Inclusie bij APG

Bekijk alles

Sluit je aan bij de APG Communities

Welke vacature past bij jou?

Account-& relatiemanagement

Projectmanager Deelnemer en werkgever dienstverlening PvS

Locatie
Heerlen, Amsterdam

Dienstverband
40-40 uur

Staf, Change & Innovation

Stagiair Sustainability Office (meewerk en/of scriptie)

Locatie
Heerlen

Dienstverband
38-38 uur

Change & Innovation

Business Owner Value Stream ‘Service en inzicht tijdens loopbaan’ en Manager Portfolio Office

Locatie
Amsterdam, Heerlen

Dienstverband
40-40 uur