Ik wil een vertrouwde bondgenoot en een klankbord zijn voor mijn trainees.

Nóra Czirják, teammanager asset risk management en traineementor

 

“Een positieve impact maken is een van mijn belangrijkste drijfveren. Als APG doen we dat met onze (ESG-)beleggingen al op de wereld en de maatschappij, persoonlijk doe ik dat nu ook als mentor van trainees. Ik zet mijn kennis en ervaring in om trainees te ondersteunen bij hun groei en ontwikkeling.

 

Ik kom uit Hongarije en ben naar Nederland gekomen voor een stage. Tijdens mijn bachelor Auditing in Boedapest kreeg ik veel aanbiedingen voor stageplekken in het buitenland, maar ik heb bewust voor APG gekozen. Vooral omdat het een grote, maatschappelijk betrokken pensioenbelegger is die in elke beleggingscategorie belegt. Ik hoopte er als leergierige jonge vrouw heel veel te kunnen leren, en dat is ook wel gebleken. Inmiddels werk ik hier tien jaar en heb ik APG leren kennen als een heel prettige werkgever, waar ik al ontzettend veel heb mogen leren en nog elke dag bijleer.

 

Door de jaren heen heb ik bij bijna alle business units van APG Asset Management gewerkt en heb onderwijl nog de master Finance voltooid aan de universiteit van Maastricht. Momenteel stuur ik het team asset risk management aan. Mijn team voert de financiële risicoanalyse uit op iedere beleggingscategorie waarin APG belegt.

 

Daarnaast ben ik ook betrokken bij het trainee-recruitmentproces. Waar ik dan op let? Het is een combinatie van factoren, maar in het algemeen kun je zeggen dat we zoeken naar pro-actieve kandidaten met veel potentieel, die goed kunnen onderbouwen waarom ze juist voor APG hebben gekozen. Tijdens een traineeship heb je de mogelijkheid om overal achter de schermen te kijken en ontzettend veel kennis en ervaring op te doen. Die mogelijkheid moet je wel benutten, dus leergierigheid is absoluut een pré.

 

Ik begeleid maar één trainee per keer, want ik ben zeer toegewijd en wil mijn trainees alle tijd en aandacht kunnen geven. Ik help ze bij het stellen van hun ontwikkelingsdoelen, zowel persoonlijk als professioneel, met het volgen en beoordelen van hun voortgang door structurele mentorgesprekken, en werk samen met hen naar die doelen toe. In principe komen we eens per week bij elkaar voor een voortgangsgesprek, maar als een trainee tegen problemen aanloopt ben ik altijd bereikbaar.

Vertrouwen vormt voor mij de basis in een mentor-mentee-relatie. Ik wil een vertrouwde bondgenoot en een klankbord zijn voor mijn trainees, iemand die met ze meedenkt zonder vooroordelen. Zo’n traineeship is best intensief, je besteedt er twee jaar lang veel tijd aan, dus ik vind dat dat in een positieve en aanmoedigende sfeer moet gebeuren. Ik bouw een relatie met mijn trainees op en doe mijn uiterste best ze te motiveren en te inspireren. Ik wil ze een goede basis bieden en helpen uitdagingen te overkomen. Ik zie het als een soort ontdekkingsreis die we samen maken, waarbij ik de trainees help te ontdekken wat zij in de toekomst willen gaan doen. Ik vind het mooi om de kennis die ik heb opgedaan te kunnen doorgeven aan trainees die nog aan het begin van hun carrière staan. Het geeft me voldoening als ik zie dat mijn trainees zich goed ontwikkelen en met mijn hulp hun volledige potentie benutten.”

 

#ziejijtoekomstbijapg

Vertrouwen vormt voor mij de basis in een mentor-mentee-relatie.