Voor degenen die risico's niet willen mijden maar beheersen.

Finance & Risk

 

Als Finance & Risk trainee draag jij eraan bij dat de afdeling asset management van APG risico's beheerst en 'in control is'. Risico's zijn er in verschillende soorten: van financiële risico's, tot ESG-risico's tot macro-economische ontwikkelingen die een risico kunnen vormen voor bijvoorbeeld de rendementen op de langere termijn. 

 

Met slimme monitoringtools, dashboards, research en opinies, zorg jij mede voor een accurate monitoring zodat APG altijd kan bijsturen en in staat is verantwoording af te leggen over behaalde prestaties, bijvoorbeeld aan toezichthouders, de accountant en niet te vergeten aan de klanten (pensioenfondsen). Jij voorkomt dat risico's APG in de weg staan bij het behalen van resultaten en dat beleggingen binnen de vastgestelde beleggingskaders en 'risk appetite' passen.

 

Een greep uit de opdrachten: het beoordelen van nieuwe investeringsvoorstellen, het beoordelen van waarderingsmodellen van beleggingsproducten, het opzetten van een kostprijsmodel voor een nieuwe beleggingspropositie of het opzetten van een digitale monitoringtool om taxatierapporten van de vastgoedportefeuille te beoordelen.

 

Na afronding van dit traineeship kun je bij verschillende teams aan de slag, van investment risk tot external reporting & valuation, waar trainee Bas Veldhuizen zijn eerste opdracht doet. Bas startte in 2022 als Finance & Risk trainee en studeerde Finance in Tilburg. Bekijk zijn video.

Solliciteer nu

Er zijn momenteel geen relevante vacatures

Meer over de APG Traineeships