Als ik twijfel, doe ik het niet

Zakaria Driouech, trainee Finance & Risk

 

“Ik was altijd al geïnteresseerd in de financiële sector en vond het altijd leuk om te werken met getallen. Dus na mijn studie Werktuigbouwkunde ben ik overgestapt naar Econometrie, de Masterstudie Econometrie bood een mix van wiskunde en finance en dat vond ik een mooie uitdaging. Tijdens die studie gaf iemand van APG een gastcollege. Bij studenten is APG minder bekend, maar ik zie een grote internationale speler met oog voor sustainable investment. Ik vond het heel interessant, dus ben gaan kijken wat de organisatie te bieden heeft. APG stond daarmee op het lijstje van bedrijven waar ik wilde solliciteren. Niet als enige, want ik had ook interesse in het bankwezen. Daar heb ik een aanbod gekregen. Ik heb het alleen afgewezen, omdat ik meer richting risk management wilde. Ik had nog niets anders, maar ik kan goed keuzes maken. Als ik twijfel, doe ik het niet. Mensen om me heen zeiden wel ‘wat doe je nou?’, maar ik start liever ergens waar ik direct een goed gevoel heb.

 

Ik solliciteerde bij APG op een vaste functie binnen investment risk. Ik miste de benodigde ervaring, maar ze vroegen of ik interesse had in het traineeship. Dat leek een mooie optie, omdat je de verschillende gebieden van risk management ervaart. Zo kan ik beter afwegen wat bij me past, waardevolle ervaring opdoen en de juiste keuze maken. Een optie die ik niet wilde laten liggen.

De blik van APG trainee Zakaria Driouech by Aad van Vliet

Voor het Finance & Risk traineeship heb je statistische en financiële kennis nodig. Ik zet nu een Backtest Framework voor een risicomodel op om te zien of het doet wat het hoort te doen en of de voorspellingen overeenkomen met de werkelijkheid.

 

Ik ben zelf vooral geïnteresseerd in investments. APG heeft daarin veel grote projecten en kent veel verschillende gebieden; real estate, infrastructure, private equity, etc. Het is één grote snoepwinkel. Ik wil graag een opdracht doen bij het team waar ik gesolliciteerd had, asset risk. Degene die bij m’n sollicitatiegesprek was spreek ik geregeld en ik kan bijvoorbeeld hun vergaderingen aanwezig zijn, terwijl ik mijn opdracht in een ander team doe. Dat waardeer ik, want zo hoor ik waar zij mee bezig zijn en krijg ik ook een beter beeld van het team. Ik wil ook graag m’n skill set uitbreiden. Ik ben bijvoorbeeld bezig met programmeren en leer ook het programma Qlik kennen. Zulke dingen zijn leuk en maken je waardevoller voor een werkgever. En natuurlijk wil ik APG leren kennen om de juiste keuze te maken waar ik uitstroom. Dat is vanuit huis best lastig; ik hou van mensen om me heen en zou het liefst naar kantoor rennen, maar iedereen maakt tijd voor je en wil kennismaken.”

 

#ziejijtoekomstbijAPG

Real estate, infrastructure, private equity… het is één grote snoepwinkel.