Als je jezelf laat zien, zijn er veel kansen.

Natasja de Weijer, Hoofd pensioenuitvoering

 

"Als iemand vroeger tegen me had gezegd dat ik ooit én heel lang in de pensioenadministratie zou werken, had ik diegene heel hard uitgelachen. Maar pensioenmaterie is zó interessant en veelomvattend, het blijft in beweging. Ik kan me blijven ontwikkelen en stappen ondernemen die iets toevoegen. Soms moet je mazzel hebben, maar als je jezelf laat zien en je kop boven het maaiveld durft uit te steken, dan zijn er veel kansen. We zetten nu echt grote stappen, bijvoorbeeld op het gebied van communicatie. We willen voor de deelnemers begrijpelijker maken hoe hun pensioen in elkaar zit zodat zij de juiste financiële keuzes kunnen maken. Daar werken we, samen met collega’s vanuit Marketing en Communicatie, elke dag hard aan. Ik begrijp best dat pensioen voor veel mensen een ver-van-mijn-bed-show is. Maar wij zorgen ervoor dat pensioeninformatie over de bühne komt op momenten die er écht toe doen voor mensen. Dit wordt steeds belangrijker.  

 

Als Hoofd pensioenuitvoering ben ik verantwoordelijk voor de teams die de administratie en communicatie uitvoeren voor vijf verschillende pensioenfondsen. 25 jaar geleden ben ik zelf in een administratieteam begonnen. Daarna heb ik diverse (project)managementfuncties en de rol van product owner gehad. Maar toen kwam mijn huidige functie vrij. M’n droombaan, dus ik ben gaan solliciteren. Vanuit deze positie kijk ik hoe wij onze processen zo kunnen inrichten dat de dienstverlening aan onze klanten steeds weer een stapje beter wordt. 

 

Als we veranderingen doorvoeren kijken we ook naar de risico’s die we lopen. Want hiermee tonen wij als pensioenuitvoerder aan onze klanten en de toezichthouders aan dat we een beheerste dienstverlening voeren. Dit zijn niet altijd de werkzaamheden waar ik persoonlijk de meeste energie van krijg, maar wel zeer noodzakelijk. Bij dit soort processen is mijn motto ‘doe het gewoon goed en wees altijd transparant, ook als het een keer niet goed is gegaan.’ Ik kan nu strategisch meedenken over de kant die we met pensioenuitvoering op willen en hoe we onze teams kunnen ontwikkelen. We zetten nu extra in op talentontwikkeling om te zorgen dat we wendbaar blijven in onze veranderende organisatie, zeker met het oog op de pensioenstelselwijziging die op komst is."

"Toen ik net begon was het echt administratief werk. Voor mij toen prima, want ik had leuke collega’s en een goede werkgever. Nu zijn de saaiere processen geautomatiseerd en kijken we onder andere door agile te werken hoe we dingen slimmer kunnen aanpakken en hoe we steeds klantgerichter te werk kunnen gaan. Dit geeft mensen nu veel meer de kans zich te ontwikkelen. Het vergt dus ook andere skills dan vroeger. Ik zou APG aanraden aan iedereen die leergierig is en in teamverband wil werken aan resultaten en procesverbeteringen. En niet te vergeten écht hart heeft voor de deelnemers van de pensioenfondsen. De pensioenwereld verandert en dat brengt ook een andere “werkwereld” met zich mee. We zoeken nieuwe collega’s die flexibel zijn en het vanzelfsprekend vinden dat het werk nu niet het werk van over een paar jaar is."

Wij zorgen dat pensioeninformatie over de bühne komt op de momenten die er écht toe doen.