Het geeft voldoening dat het geld naar Nederlandse gezinnen gaat

Milo Volniansky, quant trader

 

"Na mijn afstudeerstage bij quant equity ben ik aan de slag gegaan als quant trader. Ik handel in valuta en grondstoffen- en aandelenderivaten. De valutahandel is voornamelijk in G10-valuta, maar ook in de opkomende markten. De grondstoffenhandel gaat om een breed spectrum: van aluminium en goud tot maïs en koffiebonen, maar ik focus vooral op de energiehandel. In de afgelopen twee jaar heb ik in veel verschillende markten mogen handelen, en mocht ik snel meedoen met de grotere orders. De vrijheid die ik als trader krijg maakt het werk erg leuk. 

 

De laatste werkdag van de maand is altijd druk en zijn we volledig gericht op het handelen. Je kunt als trader dan echt verschil maken. Op rustige dagen besteed ik tijd aan modelbouw, data analyse, en programmeren. Dat maakt mijn baan heel afwisselend. We willen op de trading desk meer systematisch en data-gedreven handelen. Gevoel van de markt blijft wel belangrijk. Het is een sterke combinatie als je je onderbuikgevoel én data gebruikt. 

APG is een grote participant in de markt en we zijn daarom dagelijks bezig met hele grote bedragen. Het belangrijkste onderdeel van ons werk is dan ook om de marktimpact zo laag mogelijk te houden. Het is nog steeds wennen, zulke hoge bedragen. Bij trading hoort dat je je emoties kunt onderdrukken. Er is druk om te presteren, dat daagt me uit en het geeft best een kick dat je zo alert moet zijn. Aan het eind van de dag heb je tastbaar resultaat van hoe je het hebt gedaan. De lat ligt hoog en er is tijdsdruk, maar op rustige dagen is er veel ruimte voor uitleg. Ik heb een mentor waar ik dagelijks vragen aan kan stellen, daar heb ik veel van opgestoken.

Ik zie bij APG vooral intellect: intelligente mensen die op uitdagende manieren naar de complexe financiële markten kijken. Wat daarnaast voor mij vooral telt is de maatschappelijke rol van APG. Als ik een goeie dag heb gedraaid is dat leuk, maar het geeft vooral voldoening dat ons resultaat uiteindelijk bij Nederlandse gezinnen terecht komt."

 

#ziejijtoekomstbijAPG

Ik zie intellect: intelligente mensen die op uitdagende manieren naar complexe financiële markten kijken.