“Nieuwe kansen om jezelf te ontwikkelen zijn er genoeg als je er zélf voor gaat”

Mariska Ernes-Jeurissen, Head of Finance Shared Services

“Zeven jaar geleden was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging en solliciteerde ik bij APG. Als Business information consultant viel ik meteen met mijn neus in de boter; de aanschaf van een nieuw ERP-systeem. Een project met grote impact. De daadwerkelijke implementatie heb ik helaas deels moeten missen, omdat ik met zwangerschapsverlof ging. Maar ook daarna lagen er weer nieuwe uitdagingen klaar. Zoals het introduceren en verder vormgeven van Agile werken in ons team. Daarmee hebben we als team echt iets heel moois neergezet.

Na een paar jaar was ik toe aan een volgende stap; het begon weer te kriebelen. In overleg met mijn leidinggevende startte ik een loopbaantraject om door te groeien naar een leidinggevende functie. Ontzettend leuk, leerzaam en waardevol. Juist dit maakt APG voor mij een fijne werkgever. Er worden voldoende kansen geboden om jezelf verder te ontwikkelen, maar je moet ze zélf zoeken en er voor gaan.

 

Toen de pensioendatum van mijn leidinggevende dichterbij kwam, zei hij tegen mij dat ze al een opvolger op het oog hadden. Vervolgens liet hij een lange stilte vallen. Bij mij viel het kwartje nog niet meteen. Dat ze in mij de potentie van leidinggevende voor ons team zagen, kwam voor mij toch enigszins als verrassing. Ik had namelijk zelf niet door al zover te zijn… Op zich heb ik altijd willen doorgroeien naar een leidinggevende rol, maar was er niet zeker van of het er ook van zou komen. Hun vaste overtuiging dat ik er klaar voor was, gaf me veel vertrouwen. Ik heb er ook geen seconde spijt van gehad! Het was wel spannend, maar het is eigenlijk een heel positieve ervaring.

Ik vind het belangrijk dat APG een maatschappelijke waarde levert. Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze werken voor een bedrijf dat impact heeft op de financiële toekomst van bijna vijf miljoen mensen? Zo werk ik voor het pensioen van mijn vader die bij de Politie werkte en voor mijn zus in het onderwijs.

Mij spreekt ook enorm aan dat APG zoveel invloed en impact heeft op het gebied van duurzaamheid en mensenrechten. Bovendien hebben we diversiteit hoog in het vaandel staan!

 

Diversiteit is ook een van de redenen dat ik in 2001 International Business studeerde en genoot van het buitenlandonderdeel in Calgary, met recht het beste halfjaar van mijn studie.

Zo’n internationaal tintje zit er helaas niet aan mijn werk. Maar dat ik het niet heb gemist, zegt veel over de dynamiek die ik hier ervaar. Ons team is de brug tussen de Business en de IT-organisatie, echte verbinders. Ik heb met veel disciplines en aandachtsgebieden te maken, voer dagelijks overleg met de collega’s bij HR, Legal en Finance. Ik wil tenslotte resultaten boeken waardoor zij hun werk efficiënter en effectiever uit kunnen voeren. En die resultaten bereik je niet alleen. Als leidinggevende probeer ik dus verder te kijken dan mijn eigen team, te netwerken en natuurlijk samen te werken. Als je samen het einddoel bereikt, ook als het niet helemaal vanzelf gaat, dan geeft dat toch een soort kick!

 

En daarnaast krijg je bij APG als medewerker alle vrijheid en kansen om je te ontwikkelen, met goede opleidingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden. Maar wat het fijnst is, is dat ik samen werk met mensen met wie ik een leuke klik heb. Mensen van verschillende leeftijden, ervaring en achtergronden in ICT en Finance. Een leuke club mensen, die ieder op hun eigen manier passie en drive hebben voor hun werk. We zijn voortdurend bezig met verbeteren en optimaliseren van processen en systemen en het aantonen van de meerwaarde en business value van deze verbeteringen."

 
#ziejijtoekomstbijAPG

Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze werken voor een bedrijf dat impact heeft op de financiële toekomst van bijna vijf miljoen mensen?