APG stimuleert je om jezelf te blijven ontwikkelen

Kevin Bex, system engineer

 

“Na het behalen van mijn vwo-diploma heb ik gekozen voor een ICT-opleiding aan de hogeschool. Ik ben geïnteresseerd in de rol van technologie in onze veranderende wereld en geloof dat een carrière in de IT veel groeimogelijkheden biedt. Voor mijn afstuderen liep ik 20 weken stage bij APG. Een kijkje op de website overtuigde me ervan dat dit het juiste bedrijf voor mij zou zijn. Ze bleken een grote eigen IT-afdeling te hebben. Ervaringen van anderen spraken me aan. Ik kreeg de indruk dat APG veel kansen en mogelijkheden biedt. Een ander voordeel is dat het praktisch bij mij om de hoek is; ik woon in Heerlen.

 

Ik was hier gelijk op mijn plek. Mijn leidinggevende en directe collega’s ontvingen me met open armen; ik werd meteen opgenomen in de groep. Ze namen uitgebreid de tijd om me in te werken en ik kreeg al snel de kans om aan de slag te gaan met interessante projecten. Bij mijn stageproject heb ik voor APG de mogelijkheden onderzocht om object storage aan te bieden. Daarbij worden bestanden opgeslagen als objecten, die elk hun eigen sleutel hebben waardoor je ze altijd kunt terugvinden. Het is een efficiënte manier om grote hoeveelheden data op te slaan. Ik heb hiervoor mogen samenwerken met ervaren medewerkers van wie ik veel hebben kunnen leren. 

 

Wat me positief verraste aan APG is dat het bedrijf medewerkers echt stimuleert om zichzelf te blijven ontwikkelen. Er worden heel veel cursussen en opleidingen aangeboden, zowel op het gebied van persoonlijke ontwikkeling als vakinhoudelijke kennis, en die kun je laagdrempelig doen. Voor mij als 23-jarige is dat heel aantrekkelijk. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen me tegen het einde van mijn stage gevraagd werd of ik interesse had om bij APG te komen werken. Dat zag ik natuurlijk wel zitten. Ik heb nog even overwogen om eerst een master te gaan doen, maar uiteindelijk ging mijn voorkeur uit naar werken bij APG: hier kan ik ook cursussen en opleidingen doen en doe ik tegelijkertijd werkervaring op.

Inmiddels ben ik ruim een half jaar in dienst. Ik ben system engineer op de afdeling storage management en back-up & recovery. Onze belangrijkste taak is ervoor zorgen dat er altijd voldoende opslagcapaciteit is voor alle soorten data. We checken dagelijks of de storage niet te vol loopt en of er geen storingen zijn. Die laatste verhelpen we uiteraard zo snel mogelijk. Aan de andere kant kijken we hoe we onze infrastructuur kunnen verbeteren. Ik houd me ook bezig met vulnerability management, een mooie term voor het beheren van kwetsbaarheden in het systeem. Het is uitdagend werk. IT is constant in beweging, het verandert steeds. Daardoor kom je steeds weer voor nieuwe uitdagingen te staan. Dat houdt het interessant.

 

Als startende IT’er is het belangrijk om ervaring op te doen en te blijven leren. APG is wat dat betreft de ideale werkgever. Er wordt echt met je meegedacht. Fijn is ook dat je je werktijden binnen bepaalde kaders zelf kunt indelen en dat je de mogelijkheid hebt om thuis te werken als dat uitkomt. Ik werk 38 uur per week, waarvan twee à drie dagen thuis. Een andere arbeidsvoorwaarde die ik erg kan waarderen, is dat je bij APG een vitaliteitsbudget krijgt. Dat kun je gebruiken voor bijvoorbeeld een sportschoolabonnement of nieuwe hardloopschoenen.

 

Het is mijn ambitie om door te groeien naar een zo hoog mogelijke functie, maar dan zonder leidinggevende te worden, want dat is niet mijn ding. Ik wil sámenwerken met mijn collega’s, niet boven ze staan. Voorlopig wil ik system engineer blijven, maar wie weet liggen mijn interesses over vijf of tien jaar ergens anders. Binnen APG zijn er dan nog heel veel andere mogelijkheden om uit te kiezen.”

Voor beginnende IT'ers is APG de ideale werkgever