Ik heb echt gevonden wat ik wilde

Joeri Brinks, .NET ontwikkelaar

 

“Ik ben lang onzeker geweest over wat ik wilde. Na het VMBO koos ik een MBO Facilitaire Dienstverlening, maar ben na een jaar gestopt, want ik vond het echt niet leuk. Ik heb vervolgens vier maanden als beroepsmilitair bij de Koninklijke Landmacht gewerkt. Dat was zwaarder dan ik dacht, vooral mentaal. Misschien was ik nog te jong. Het leger uit, geen opleiding…Ik ben me goed gaan oriënteren en Rechten leek me leuk. Ik rondde HBO Juridische dienstverlening af, maar de banen lagen niet voor het oprapen.

 

Ik wilde graag werken en had veel positieve dingen over APG gehoord. Via een uitzendbureau solliciteerde ik voor het Klantcontactcenter. Van de enorme opkomst zou twee derde afvallen. Ik mocht starten en heb het ruim twee jaar met veel plezier gedaan. Via een ontwikkeltraject bood APG me allerlei mogelijkheden, die ertoe hebben geleid dat ik in een totaal ander beroepsveld kon starten, de IT. Hobbymatig deed ik al veel met computers. Ik ben nu .NET ontwikkelaar bij Business Support. Het is een divers vak met diepgang en creatieve vrijheid: je kunt veel doen, maken én leren. Voor ieder probleem zijn meerdere oplossingen: het vinden van je weg daarin, het maken van iets wat die oplossing teweegbrengt of het opleveren van een product dat door veel mensen gebruikt wordt, vind ik heel mooi.

Je eerste ingeving hoeft dus niet altijd de juiste te zijn. Als je volhoudt, kom je er uiteindelijk wel. Ik ben nu 32 en heb het gevoel dat ik echt gevonden heb wat ik wilde. Ik ben inmiddels ook reservist bij het Ministerie van Defensie. Defensie heeft me nooit helemaal losgelaten en ik vind dat je iets terug moet doen voor de samenleving. Dat werk doe ik naast APG. Als het aan mij ligt, ga ik hier nooit meer weg. Ook al loopt de communicatie soms wat moeilijk, APG is een werkgever die mij veel vrijheid en kansen geeft. Ik heb weinig ervaring met andere werkgevers, maar als ik de verhalen soms hoor en vergelijk met de mogelijkheden bij APG, dan mag ik in m’n handjes wrijven. Het is een werkgever die er voor je is en met je meedenkt.”#ziejijtoekomstbijAPG

Je eerste ingeving hoeft niet altijd de juiste te zijn.