Het samen voor elkaar krijgen, dat is de kick

Mariska Ernes-Jeurissen, business consultant

“Ik zie het als voordeel om te werken in een mannenwereld. Ik heb in mijn team maar twee vrouwelijke collega’s en de rest is man. Heerlijk ongecompliceerd. Bij mannen is het overwegend what you see is what you get. Als er iets voorvalt, praat je het uit. Schouders eronder en dan vergeven en vergeten. Bij vrouwen onderling werkt dat vaak anders, merkte ik in mijn eerste baan waar ik in een team zat met alleen maar vrouwen. Ze vatten dingen al snel persoonlijk op en vergeten nooit iets. 

 

Voornamer dan de ‘kwestie man-vrouw’ vind ik hoe hecht ons team is. Mensen van verschillende leeftijden, ervaring en achtergronden in ICT en Finance. Ik houd van het brede palet, alle kanten op kunnen, werken met verschillende mensen. Ik vind het hier allemaal.

Diversiteit is ook een van de redenen dat ik in 2001 International Business studeerde en genoot van het buitenlandonderdeel in Calgary, met recht het beste halfjaar van mijn studie.


Zo’n internationaal tintje zit er helaas niet aan mijn werk. Maar dat ik het niet heb gemist, zegt veel over de dynamiek die ik hier als business consultant ervaar. We zijn de brug tussen de Business en de IT-organisatie, echte verbinders. Ik heb met veel disciplines en aandachtsgebieden te maken, voer dagelijks overleg met de collega’s bij HR, Legal en Finance. Ik wil tenslotte resultaten boeken waardoor zij hun werk efficiënter en effectiever uit kunnen voeren. En die resultaten bereik je niet alleen. Ik heb een adviesrol. Als je samen het einddoel bereikt, dan geeft me dat toch een soort kick. 

 

Erg leuk dus. Maar tegelijkertijd ben ik ook wel weer toe aan een volgende stap; na een jaar of vier begint het bij mij altijd te kriebelen. Daarom ben ik inmiddels met een loopbaantraject begonnen. Ik wil leidinggevende worden en doe ervaring op met een werkervaringsplek op mijn eigen afdeling. Ontzettend leuk, leerzaam en waardevol. Juist dit maakt APG voor mij een boeiend bedrijf. Innovatief en vooruitstrevend voor medewerkers én voor de maatschappij.” 


#ziejijtoekomstbijAPG

We zijn de brug tussen de business en de IT-organisatie.