Niet alleen hard op de cijfers

Zouzou Ben Younes, Controller

 

“Van kinds af aan was ik goed met cijfers, en tijdens mijn studie leerde ik alles wat een controller nodig heeft. Dacht ik, want vanaf het moment dat ik mijn afstudeerstage bij APG startte zag ik al snel in dat het vak van controller veel meer is dan pure finance. Een controller is niet alleen hard op de cijfers, soft skills zijn minstens zo belangrijk.  Met die technische kennis zit het wel goed na je opleiding, maar communicatieve en adviesgevende vaardigheden bepalen voor een groot deel hoe goed je de directie kunt adviseren bij het beheersen van hun financiële huishouding. Je moet een teamspeler zijn en je kunnen inleven in de mensen waarmee je samenwerkt.

 

Natuurlijk zijn er dagen bij dat je alleen bezig bent met cijfers in Excel zetten, je systemen op orde brengen en rapportages maken. Dat is ook een deel van mijn werk. Daarnaast vind ik het juist super om steeds weer voor nieuwe ad hoc vragen aan te sluiten bij een ander onderdeel van de organisatie, en daar alles van te weten te komen. Alleen de mensen van de business kunnen je vertellen wat er bij hun speelt, wat hun drijfveren zijn. Mijn analyses zijn dan ook niet alleen gebaseerd op feiten en cijfers,  ik denk ook strategisch mee. Waar willen we als bedrijf naar toe, en past mijn advies daarin? Pas dan kun je een goed advies geven.

Of het juist de pensioenwereld is die me aantrekt? Eerlijk gezegd niet perse, ik vind het veel interessanter dat APG een grote vermogensbeheerder is met een maatschappelijke rol. Daarnaast maakt alles wat er speelt in de pensioenwereld APG een heel dynamisch bedrijf. Voor een financial is dit de ideale organisatie. Een bedrijf dat enorm veel ontwikkelmogelijkheden en kansen biedt, en blijft uitdagen. Ik heb bij APG finance al zo veel verschillende dingen gedaan dat ik continu uitgedaagd word binnen mijn vakgebied.”

 

#ziejijtoekomstbijAPG

Soft skills zijn onmisbaar bij een goed financieel advies.