Ik zie APG als een topclub in pensioenland

Melvyn Sahertian, pensioenspecialist

 

“Aanvankelijk had ik helemaal niks met pensioenen en cijfers. Als kind droomde ik van een profvoetbal-carrière, maar na MVV en Fortuna Sittard hield het voor mij op. Een baan in de sport lag voor de hand, toch rolde ik de pensioenwereld in. Ik kon in 2004 aan de slag bij een kleine pensioenuitvoerder. Ik dacht ‘als ik het niks vind, kan ik altijd weg’. Ik ben gebleven; pensioenen waren diverser, breder en interessanter dan ik dacht. Na vijf jaar was de organisatie te klein voor iemand die zocht naar groeimogelijkheden. Om die reden solliciteerde ik bij het veel grotere APG waar ik via een traineeship pensioenspecialist kon worden. Toen er tijdens mijn sollicitatie naar mijn motivatie werd gevraagd, vergeleek ik werken bij APG met profvoetballers die willen spelen bij Ajax. Het was even slikken toen de directeur Feyenoord-fan bleek, haha. Maar hij kon het waarderen dat ik APG zag als een topclub in pensioenland.

 

Als pensioenspecialist zorg ik het overgrote deel van mijn tijd voor een foutloos pensioenoverzicht voor duizenden gepensioneerden, actieve leden, deelnemers en ex-partners. In dat overzicht zien ze wat ze hebben opgebouwd, waar ze recht op hebben en wat ze kunnen verwachten in de toekomst. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. Voordat zo’n overzicht er ligt, heb ik overleg met veel verschillende teams, spar ik met afdelingen, houd ik wetswijzigingen in de gaten en zoek ik uit waarom gegevens niet kloppen of (te lang) op zich laten wachten. We doen maanden om te komen tot zo’n overzicht. Dat lijkt lang, maar is het niet als je weet dat veel overzichten maatwerk zijn.

Wat me als pensioenspecialist drijft is het resultaatgerichte, de dynamiek, de hectiek rond KPI’s, contact met collega’s en deelnemers, het systemische, de motivatie om een honderd procent goed product neer te leggen voor de deelnemers.


Met kantoren in Nederland, New York, China, Hong Kong en Brussel is APG een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld en the place to be voor pensioenspecialisten. Gaaf dat ik daar onderdeel van ben.”

 

#ziejijtoekomstbijAPG

APG is the place to be voor pensioenspecialisten