Als je mij in een hok achter een computer zet, word ik doodongelukkig

Linda Kleeven, Business & Information Consultant 

 

“Als Business & Information consultant begeef ik me op het snijvlak van IT en pensioenen. Zowel intern als vanuit wet- en regelgeving verandert er in deze sector continu een heleboel, en ik kijk dan vooral naar wat die veranderingen voor impact hebben op waar mensen recht op hebben. Aan de ene kant ondersteun ik bij de advisering richting fondsen en sociale partners door bijvoorbeeld in kaart te brengen wat de effecten van een wijziging zijn op de hoogte of duur van verschillende producten en keuzes die mensen hebben. Waar ontstaan vreemde situaties en hoe kan dat opgelost worden? En binnen de afdeling Business Improvement & Change realiseren we hier vervolgens passende oplossingen voor in onze systemen en processen.

 

Nu, met de Wet toekomst pensioenen, staat er een megawijziging op stapel waar alle pensioenuitvoerders mee bezig zijn. Het leuke is dat ik ook hier én aan de voorkant mag meedenken in de besluitvormingsfase, én er vervolgens mede voor zorg dat een genomen besluit gerealiseerd wordt. Als iets in het pensioenreglement terechtkomt, mag ik het verder gaan uitwerken en ervoor zorgen dat processen en systemen erop aangepast worden. Die combinatie vind ik een van de leukste dingen van het werk. Dat maakt het heel afwisselend. Nee, saai is het zeker niet. Het is echt verrassend divers en dynamisch.

 

Als je mij in een hok achter een computer zet, word ik doodongelukkig. Ik ben iemand die graag in teamverband naar een bepaald resultaat toe werkt, vanuit de inhoud. Binnen APG kan dat heel goed. Iedere verandering voer je samen door. Ik werk dan ook veel samen met collega’s uit verschillende teams. Een belangrijk onderdeel van mijn werk is het verbinden van die diverse partijen – juristen, actuarissen en accountmanagers aan de ene kant en systeemontwikkelaars en projectmanagers aan de andere kant – om ervoor te zorgen dat ze elkaar begrijpen. Er zijn ook dagen waarop ik voornamelijk bezig ben met berekeningen maken, puzzelen, oplossingen bedenken en analyseren. Daar kan ik mijn nerdy kant in kwijt; vind ik ook heerlijk.

Ik werk hier inmiddels 22 jaar. Toen ik na mijn stage begon bij – destijds – ABP was ik vooral blij dat ik érgens aan de slag kon, ik had nooit verwacht dat ik het er jaren later nog zo naar mijn zin zou hebben. Dat komt mede doordat ik altijd allerlei opleidingen en cursussen heb kunnen doen om mezelf verder te ontwikkelen. Recent nog de master managementwetenschappen en de WFT (wet financieel toezicht)-modules vermogen en pensioenen. Er kwam altijd weer iets nieuws op mijn pad, waardoor het uitdagend bleef. Met leuk werk en leuke collega’s vliegt de tijd.

Voor mij is het ook belangrijk om ergens aan te werken waarin ik geloof. Een bepaalde inkomenszekerheid als je arbeidsongeschikt wordt, ouder wordt of voor je nabestaanden als je komt te overlijden, is een groot goed. Ik als persoon vind de collectiviteit en solidariteit binnen ons pensioenstelsel belangrijk en denk dat het samen delen van risico’s belangrijk is. Ik hoop dat dit overeind blijft, ook in de verdere toekomst; dat gaat me wel aan het hart.”

Voor mij is het belangrijk om ergens aan te werken waarin ik geloof.