Ook als junior heb je impact

Julian Steenman, Quant Trainee

 

“Ik zie Vermogensbeheer als een kennisbibliotheek met veel hoogopgeleide collega’s. Ik sta nog steeds versteld van de enorme knowhow en ervaring bij Vermogensbeheer.

Lange tijd wist ik niet wat ik later wilde worden. Op de middelbare school koos ik uit interesse voor een technisch profiel en met technische bedrijfskunde voor een brede, universitaire studie. Toen ik een keuzevak over beleggen volgde, werd ik enthousiast. Het modelmatige en de complexe keuzes die je bij beleggen moet maken intrigeerden me zo dat ik de overstap maakte naar technische wiskunde.

 

Ik schreef mijn scriptie bij APG, dat leek me een interessante club als grootste vermogensbeheerder van Nederland. APG belegt in praktisch alles. Affiniteit met pensioenen had ik niet per se, wél met vermogensbeheer, maatschappelijke relevantie en APG’s hogere doel: bijdragen aan het pensioen van miljoenen Nederlanders.

Na mijn afstuderen begon ik als trainee op de afdeling mandate research, later bij quant credit en nu zit ik bij het vastgoedteam. Ik klikte met de mensen, de werkomgeving, de open bedrijfscultuur. Er is geen sprake van ellenbogenwerk of hiërarchie. Ik word niet gemicromanaget, maar ook niet aan mijn lot overgelaten. In het begin was het wennen. Collega’s hebben vaak een volle agenda, waardoor ik het moeilijk vond op ze af te stappen met vragen. Toch ben ik bewust vragen gaan stellen en collega’s gaan opzoeken. Het effect is positief: mensen zijn super bereid om over hun vakgebied te vertellen. Vanaf dag één ben ik serieus genomen. De aanbevelingen van mijn eerste traineeopdracht zijn grotendeels door de organisatie overgenomen. Ik vind dat kenmerkend voor hoe APG met mensen omgaat; zelfs als junior heb je impact op de bedrijfsvoering.


Of APG the place to be is voor vermogensbeheerders hangt af van wat je in vermogensbeheer wilt doen en of je maatschappelijke relevantie in je werk belangrijk vindt. Een nadeel is dat er bij vermogensbeheerders van de grootste pensioenfondsen relatief veel over de schouder wordt meegekeken. Vind je dat niks, dan zit je hier niet op je plek. Voor mij weegt het feit dat ik iets toevoeg aan een groot deel van de Nederlandse bevolking zwaarder dan de eventuele regeldruk.”

 

#ziejijtoekomstbijAPG

Ik zie Vermogensbeheer als een kennisbibliotheek met veel hoogopgeleide collega’s.