Iedereen bij ICT werkt samen

Jarno Veltrop, system engineer en scrum master

"Ik zie APG de laatste jaren veranderen van een club waar IT’ers wat verstopt zitten achter vier beeldschermen naar een menselijke, energieke, klantgerichte ICT-organisatie met concrete projecten. Ruim voor corona lag bij ons het ICT thuiswerkplan al klaar om te testen.

 

Los van het leed dat corona veroorzaakt, was de lockdown voor ons een ‘geschenk’. Alle hens aan dek. Massaal thuiswerken is geweldig voor APG en voor onze CO2-footprint. We brachten mooie tools voor online samenwerken, communicatieopleidingen en trainingen in de praktijk. Digitale scrumborden en (samen)werken waar je maar wilt, kan nu en gebeurt nu. Thuis, bij McDonalds, in de trein en vanuit elk APG kantoor in de wereld.

 

De lockdown was de eerste grote ICT-calamiteit in mijn 22-jarige carrière bij APG. Zolang de klant niets merkt, is er in zijn ogen niets aan de hand, terwijl achter de schermen van alles gebeurt. Het machinepark draaiend houden, de gebruiksvriendelijkheid verhogen, innoveren en werken met Teams. Van het een op het andere moment werden thuiswerken en online vergaderen de nieuwe standaard. Aan Teams software voegden we hulpmiddelen toe, zoals de whiteboards waar deelnemers ruimte hebben om samen te schetsen maar ook channels en chatrooms waarin teams hun communicatie kunnen opstarten.

Zo ziet scrum master Jarno Veltro werken bij APG, by Aad van Vliet

Iedereen bij ICT –  jong, oud, ervaren, onervaren –  werkt samen en deelt kennis om te komen tot stabiele, creatieve en veilige oplossingen. Allemaal gericht op toegevoegde waarde voor de business. De klassieke ICT'er is minder gewend zijn kunsten te presenteren. Als scrum master leer ik ze anders in de wedstrijd te staan. Hij mag shinen en vertellen wat hij heeft bedacht of heeft voorkomen. Ik spiegel; dit is het gevolg van jouw gedrag en ik coach ze om breder en verder te kijken dan het eigen beeldscherm. Het is een continu leerproces. Dag in dag uit moet we ons aanpassen. Van DevOps tot coronacrisis, van beursveranderingen naar het nieuwe pensioenakkoord. Werken in en je conformeren aan een steeds veranderende wereld, ik vind dát het mooiste van werken bij ICT."

#ziejijtoekomstbijAPG

Werken in en je conformeren aan een steeds veranderende wereld, ik vind dát het mooiste van werken bij ICT.