Kansen die voorbij komen, laat je niet liggen

Jacqueline van de Laar, business manager Beleid, Architectuur en Materie

 

“Sinds begin 2020 begeleid ik een team van achttien professionals: consultants, architecten en materiespecialisten. Best spannend, want ik ben manager geworden van m’n collega’s. Ik heb niet getwijfeld of ze het me gunden, maar ik moet nu soms wel andere besluiten nemen of anders in een relatie staan dan als directe collega en dat was best even wennen. Inhoudelijke discussies zijn wel eens lastig. Ik bereid me daarom steeds goed voor; ‘wat vind ik ervan?’ versus ‘wat zou ik moeten doen?’ Soms is dat een grijs gebied.

 

Ik werk al lang bij APG. Twee jaar geleden heb ik een sabbatical gehad. Toen ik terugkwam, dacht ik: ik ga nu iets heel anders doen. Dat gebeurde alleen niet. Toen mijn manager een stap terug wilde doen, kwam mijn huidige functie vrij. Ik heb echt wel getwijfeld. Ik wilde tenslotte iets héél anders: meer echte interactie met klanten of een baan buiten APG. Maar ik wilde ook meer regie hebben, meedoen met beleidsbepaling en sturing, dus deze functie zag ik juist als een heel logische stap. Kansen die voorbij komen, laat je niet liggen. Het biedt uitdaging, dingen waarvan ik me afvroeg ‘kan ik dat?’

Of dit dé baan is, weet ik niet. Het is een leuke baan, maar er zijn veel leuke banen. Wat een bedrijf doet, daar moet ik achter staan. APG past wat dat betreft goed. Wat voor mij daarnaast ook belangrijk is: Baanzekerheid, een mooi inkomen en veel flexibiliteit; je kunt je dag indelen zoals je wilt en het is niet voorgeschreven hoe je iets moet doen. Wat me soms wel irriteert, is dat veel mensen overal iets van willen vinden.

 

Ik wil altijd een baan waardoor ik goed voor m’n gezin kan zorgen en waarin ik dingen doe waar ik van weet dat ik er goed in ben. Staat tegenover dat  ik m’n energie erin kwijt moet kunnen en dat er nieuwe zaken in zitten, die leuk en uitdagend zijn. Ik heb dus twee gezichten. Ik heb een zekere basis nodig, maar niemand kijkt vreemd op als ik weer eens iets anders ga doen. Dat kan bij APG. Zo leer ik vooral veel over mezelf.”


#ziejijtoekomstbijAPG

Wat een bedrijf doet, daar moet ik achter staan.