De impact maakt het werk interessant

Igor Trijnes, datamanagement consultant 

 

“Waar zouden we zijn zonder data? Data zijn de voedingsbron voor alles wat we doen.

 

Bij APG zien we data, naast kapitaal en mensen, als derde voorwaarde om ons werk te kunnen doen. Om deelnemers te helpen bij hun pensioenuitvoering zijn gegevens nodig van fondsen en deelnemers. Een voorbeeld: De online omgeving van een deelnemer biedt mensen inzicht in hun financiële situatie én de mogelijkheid om hun pensioensituatie te verbeteren. Laten wij steken vallen bij de gegevensverwerking, dan krijgen deelnemers een verkeerd beeld van hun financiële situatie. Iets simpels als een fout (e-mail)adres heeft al impact. Die impact, dat maakt dit werk interessant.

Binnen ICT, Data & Change ben ik eigenlijk een vreemde eend. Ik studeerde International Business Communication en werkte na mijn traineeship keurig in lijn van mijn studie, bij Marketing & Communicatie. Totdat mijn toenmalige leidinggevende vroeg of ik een traject wilde begeleiden om de rechtenbeheerorganisatie beter en efficiënter te maken. Dat verzoek kwam als geroepen, want na anderhalf jaar beleidscorrespondentie viel ik in herhaling. Volgend uit dat traject kreeg ik de kans om mijn communicatiekennis en vaardigheden toe te passen in een voor mij onbekende wereld van data, techneuten en programmeurs. Voor iemand met een communicatieachtergrond en weinig ervaring kreeg ik veel vertrouwen en vrijheid. Ik verdiepte me in nieuwe doelgroepen, ging de boer op, bedacht organisatiestructuurlijntjes en leerde mijn data-collega’s om de interne klant anders te bedienen. Niet meer ‘u vraagt, wij draaien en wij leveren dat’, maar ‘wij denken met je mee’.

Ik ben trots op wat het team heeft bereikt. In een paar jaar tijd hebben we een hele transitie gemaakt en zijn we enorm gegroeid als team. Als wij ons werk blijven verbeteren en de rest van de organisatie bij de hand nemen om het datagedreven werken nog meer te stimuleren, dan gaan we de ambities die we hebben als APG ik echt waarmaken. Daar ben ik van overtuigd.”

 

#ziejijtoekomstbijAPG

Niet meer ‘u vraagt, wij draaien’, maar ‘wij denken met je mee’.