Ik zie zó veel steun

Hillary Ovaga, DevOps Engineer

 

"Voordat ik bij APG kwam, werkte ik in Engeland voor SmartStream Technologies in Bristol. Het bedrijf is leverancier van de TLM Reconciliation-software aan APG, dus ik kende APG al goed. Na negen jaar SmartStream was ik toe aan een spannend buitenlands avontuur. Toen ik APG-relaties over mijn plannen vertelde, wezen ze me op de mogelijkheid om als expat bij APG in Nederland te werken. Ik was meteen enthousiast. Het land en het avontuur spraken me aan; ik herinnerde me de mooie verhalen van mijn vader die vanwege een studiebeurs tijdelijk in Nederland woonde.

 

Na mijn sollicitatie begon ik in 2019 bij APG als Senior Business Application Consultant, een functietitel die inmiddels is veranderd in DevOps Engineer 4. APG ondersteunde met het introductiepakket voor expats, bij het vinden van huisvesting, een vliegticket, verhuiskosten en  hulp met de belasting.

Op mijn eerste werkdag schoten collega’s me aan alle kanten te hulp. Razendsnel bezat ik een werklaptop en mobiele telefoon. Een HR-collega hielp me met al mijn verzoeken en vragen omtrent werken, wonen en wennen. 

 

Als niet-Nederlands spreker vind ik het verbazingwekkend dat het leven hier nooit frustrerend is geweest. Dat heb ik te danken aan mijn goed Engels sprekende collega’s én hun bedachtzaamheid. De keerzijde is dat er geen stok achter de deur was om de taal echt te leren. Dat is jammer, want ik denk dat een goede taalbeheersing mijn sociale integratie zal helpen en verdiepen. Daarom volg ik nu wekelijks lessen, gefaciliteerd door APG. Pittig, het gaat nog niet vanzelf omdat ik mijn onderbewuste gedachten voortdurend verwerk in het Engels. Maar het komt goed…. als ik dagelijks oefen."

 

#ziejijtoekomstbijAPG

APG's introductiepakket voor expats heeft enorm geholpen