Je moet kansen zien en grijpen

Carla Voss-Martinow, medewerker financiële helpdesk

 

“Ik was bijna 17 en werkte als zaterdaghulp in een supermarkt. Iemand die toen bij ABP (nu APG) werkte, zag me druk aan het werk en vroeg me te solliciteren. Ze hadden dringend mensen nodig. Het was 1974 en ABP was nog maar net in Limburg gevestigd. Zo ben ik hier begonnen. Echt learning on the job. Door regelmatig op een ander plekje te zitten en van functie te wisselen, leer je het bedrijf steeds beter kennen. Het pensioenbedrijf  sprak me aan, een functie als pensioenmedewerker zag ik wel zitten. Ik heb daar heel wat opleidingen voor gevolgd.

 

Ik heb altijd mijn vinger opgestoken als er iets nieuws voorbijkwam. Er is heel veel veranderd, er werd steeds meer geautomatiseerd. In mijn begintijd waren er geen computers,  van automatisering  had ik nog nooit gehoord. Ik kwam bij nieuwe bedrijfsonderdelen, ging werken met nieuwe systemen en kreeg te maken met veel veranderingen in de regelgeving. Ik wil graag doen wat het beste is voor onze klanten. Ik had vaak kritiek, vond dat het anders moest, beter kon. Daarom mocht ik steeds meedenken en aan projecten meewerken.

Het is makkelijk om kritiek te geven, maar ik vind dat je dan ook je bijdrage moet leveren aan de oplossing. Dat heb ik altijd gedaan. Niet alleen maar aan de zijlijn blijven roepen. Je krijgt hier veel verantwoordelijkheid, dat voelt goed. Als je die ook durft te nemen, komt het vanzelf wel goed. Iedereen maakt fouten. Ik heb me ook weleens vergist, maar durf het toe te geven.

 

Ik wil graag iets betekenen voor anderen, mensen vooruit helpen. En daarom voel ik me nu binnen HR ook weer helemaal op mijn plek. Ik adviseer collega’s die iets willen weten van het sociaal plan, de CAO of wat een reorganisatie financieel voor hen betekent. De uitkomst is niet altijd wat ze willen horen, maar het geeft ze duidelijkheid. Ze weten waar ze aan toe zijn. En ik kan voor hen het verschil maken. Mijn achtergrond als lid van de Ondernemingsraad helpt me daarbij.

 

Ik ben dankbaar voor waar ik nu sta. Er zijn in al die jaren heel veel dingen op mijn pad gekomen. Als je zelf de kansen ziet en grijpt, is hier heel veel mogelijk.”


#ziejijtoekomstbijAPG

Iedereen maakt fouten.