Een gemotiveerde werknemer levert beter werk af

Bram Kelchtermans, System engineer

 

“Tijdens mijn sollicitatiegesprek zag ik gelijk dat het er hier anders aan toegaat dan bij andere bedrijven, het was een volledig omgekeerde wereld. In plaats van kijken of ik in een uitgebreide functiebeschrijving paste, werd me gevraagd waar ik goed in ben en wat ik het liefste wil doen. Ik was meteen aangenaam verrast, want die vraag had ik nog nergens gehad. APG was geïnteresseerd in mijn gevarieerde achtergrond als zowel netwerk- als software engineer. Ze willen die brede kennis zo goed mogelijk gebruiken. Ik krijg hier de kans om op allerlei plekken in het bedrijf ervaring op te doen en om kennis te maken met verschillende afdelingen. Als ik ergens een mooie kans zie om te leren of om mezelf nuttig te maken ga ik daar eerst met iemand meelopen om de afdeling en de collega’s te leren kennen. In plaats van steeds te blijven doen waar ik goed in ben, krijg ik nu de ruimte om te mezelf te ontwikkelen en voortdurend bij te leren.

Ik heb nog wel even getwijfeld over het werken bij een pensioenuitvoerder, omdat ik zo weinig weet over pensioen en er ook nog niet echt mee bezig was. Maar toen ik eenmaal het datacenter had gezien, en een aantal toekomstige collega’s uitlegden wat we op IT-gebied allemaal doen, was ik meteen over de streep. En nu ik eenmaal hier werk begin ik het pas interessant te vinden dat we de pensioen beheren van zo veel mensen, en beleggen voor gigantische bedragen. Nu spreekt het me toch wel aan dat ik mijn steentje bij kan dragen aan dat grote maatschappelijke belang.

 

Mijn eerste klus is gelijk een hele interessante. Veel talent bij APG is regelmatig bezig met eenvoudige, repeterende taken. Het is mijn taak om te kijken of die niet geautomatiseerd kunnen worden, zodat talentvolle collega’s kunnen worden ingezet op belangrijke klussen. En dan valt meteen op wat een grote organisatie APG is, en hoe professioneel. Want al mijn ideeën om taken te automatiseren worden besproken, alle invalshoeken worden bekeken. Ik moet echt beslagen ten ijs komen om zo’n idee ‘verkocht’ te krijgen. Niemand neemt iets klakkeloos aan. Maar er wordt ook heel goed naar me geluisterd, en daardoor heb ik echt het idee dat ik waarde kan toevoegen.”

 

#ziejijtoekomstbijAPG

In plaats van steeds te blijven doen waar ik goed in ben, krijg ik nu de ruimte om te mezelf voortdurend te ontwikkelen.