Verandering brengt leuke dingen met zich mee

Brettney Vlieland, contentspecialist

 

“Ik werkte eerst als zelfstandige, vooral als fotograaf. Omdat ik vastigheid zocht, kwam ik bij APG. Ik ben begonnen bij het Klantcontactcenter en doorgestroomd naar de Werkgeversdesk. Door de vraag ‘wat past het best bij mij?’ in ons interne ontwikkelprogramma, besefte ik dat het creatieve me blijft trekken. Daarvoor zit je bij Marketing & Communicatie goed. Ik heb hier dan ook mijn huidige functie, junior contentspecialist, gevonden. Superleuk, omdat de functie veel vrijheid biedt.

 

Communicatie kun je overal doen, maar ik werk vooral voor ons fonds bpfBOUW. Ik heb iets met de bouw en wil dat het voor die pensioendeelnemers goed geregeld is. We klussen zelf veel en een aantal familieleden werkt in de bouw. Ik vind het belangrijk dat je de doelgroep goed kent en weet wat de regelingen zijn. Dan kun je je werk naar een hoger niveau tillen.

Er zijn veel gelaagdheden: in het werk, het bedrijf en de mensen. Het administratieve gedeelte vind ik minder leuk, maar dat hoort erbij. De diversiteit maakt het interessant. We profiteren in ons team steeds meer van elkaars kennis en werken dan ook veel samen. Je moet snel een netwerk kunnen opbouwen, op onbekenden durven af te stappen en het niet erg vinden om als een spin in het web te functioneren.

 

Het MarCom-landschap bij APG is in verandering. Nu ik hier wat langer zit en mijn leidinggevende ziet wie ik ben en wat ik kan, zien we allebei kansen voor mij. Als je laat zien wie je bent en wat je wilt, zit je bij APG heel goed. Met een goed gesprek kun je altijd verder groeien in hetgeen het best bij je past. Ik heb een grafische achtergrond en kan nu mijn eigen kracht inzetten, in mijn functie én om verder te groeien. Eigenlijk denk ik nooit aan doorgroeien, maar zo loopt het. Ik ben sowieso heel erg pro verandering, want het brengt alleen maar leuke dingen met zich mee. Ik denk ook dat dat in komende generaties gaat veranderen: steeds meer mensen gaan leuke kanten van veranderingen zien. Dus wie weet… misschien leid ik over een paar jaar wel een team grafische vormgeving.”

 

#ziejijtoekomstbijAPG

Ik vind het belangrijk dat je de doelgroep goed kent.